Ancora Contemporary Gallery

A Pécsett 2022 tavaszán megnyílt Ancora Contemporary Gallery missziója az új generáció legígéretesebb tehetségeinek bemutatása és támogatása. Kiállításaihoz kapcsolódó társművészeti programjaival szerves része Pécs kulturális életének, ugyanakkor más galériákkal való együttműködései révén korán bekerült a hazai művészeti vérkeringésbe.
Kereskedelmi galéria és szellemi műhely, mely igyekszik összekapcsolni a fiatal művészeket a gyűjtőkkel, szakmai támogatásával pedig nemcsak nekik, de a műkedvelő közönségnek is lehetőséget ad arra, hogy elmerüljenek az alkotásokban és a legkurrensebb társadalmi-művészeti témákról folyó párbeszédekben.

Céljai között szerepel a fiatal alkotóknak szóló pályázati és külföldön való megjelenési lehetőségek biztosítása, tárlatrendezés nem konvencionális kiállítóterekben, valamint új gyűjtőkör kiépítése és edukációs projektek megvalósítása a jövő művészetpártolóinak kinevelése érdekében.

A galéria a 2024-es Art and Antique vásáron pécsi illetőségű kortárs képzőművészeket mutat be. Az alkotások között festmények és plasztikák is szerepelnek.

Kiállító művészek: BÓBICS Diána, KANICS Dorottya, KNYIHÁR Bence, SZEBERÉNYI Anna, TOLLAS Erik, VARGA Rita

Elérhetőségek

7621 Pécs, Jókai tér 4.
+36-1/269-2703
info@artcore.hu
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram