Bodó Galéria és Aukciósház

A Bodó Galéria és Aukciósház 2022-ben már az ötödik évét kezdi meg a Falk Miksa utcában. Az utóbbi években az aktuális tendenciákhoz igazodva, az árveréseinken is egyre meghatározóbb szerephez jut a háború utáni és a kortárs művészet. A galéria által eddig képviselt korszakok mellé – többek között a 20. századi modern magyar festészet –   beintegrálódtak a posztmodern alkotások és a friss szemléletet képviselő hazai kortárs művészek munkái is (Boldi, Incze Mózes, Meska, Orosz Gellért Balázs). A galéria továbbra is fontos küldetésének tartja a kiemelkedő 19. századi európai és magyar akadémista festészet alkotásainak népszerűsítését, reprezentálását.

A Bodó Galéria és Aukciósház eddigi működése alatt már több meghatározó kiállítást rendezett meg, számtalan programsorozatnak lett új résztvevője és öt sikeres aukciót bonyolított le.

A kiállítások közül az egyik legjelentősebb Fenyő György Elfeledett Művészete című tárlat 2020 őszén került megrendezésre, mely törzsanyagának jelentős része addig ismeretlen volt a nagyközönség számára. A kiállításhoz készült könyv feldolgozza Fenyő György munkásságát, a kor szellemét és művészeti irányzatait.

A másik jelentős kiállítás 2021 őszén nyílt meg In Memoriam Hencze Tamás címmel, melyen Hencze Tamás kései periódusának alkotásai kerültek bemutatásra. A kiállításon alapuló könyv feldolgozza és bemutatja Hencze Tamás utolsó harminc évének művészetét, az utolsó szakaszban található dokumentáció pedig felöleli a művész pályájának ívét. A galéria célja a hagyaték gondozása mellett a jövőbeni közintézményekben való széleskörű bemutatás, valamint a kultúra iránt érdeklődők megismertetése Hencze Tamás alkotásaival, hiszen képi világa, látásmódja kiemelkedőnek számít a háború utáni kortárs művészetben.

A Bodó Galéria és Aukciósház a jövőben is számtalan ötlettel, programmal és újdonsággal folytatja működését. A galéria az évi két árverés mellett, idén tavasszal nagyszabású egyéni, valamint csoportos kiállításokat is szervez, többek között a Vajda Stúdió fél évszázados fennállásának alkalmából.

Idén exkluzív kiállítótérrel csatlakozunk az Art and Antique Kiállítás és Vásár programsorozatához. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Elérhetőségek

1055 Budapest, Falk Miksa utca 24-26.
+36-1/787-2998
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram