Erdész Galéria and Design

Szentendrén vezetek galériát 42 éve, a rendszerváltás óta eltelt 32 év alatt pedig magángalériát, amit feleségemmel együtt alapítottunk.

A  háromszintes  belvárosi épület egy keskeny,  üres telekre épült,  kifejezetten erre a célra. Az utcaszinten  design tárgyak, az emeleti két teremben a művek és kiállítások, a legfelső szinten pedig iroda, raktár és egy kis tetőkert foglal helyt.

Többszáz kiállítást szerveztünk és hoztunk létre itthon és külföldön. Először a magyar avantgarde műveit mutattuk be (Moholy-Nagy László, Kassák Lajos, Bortnyik Sándor, Mattis Teutsch János), majd az Európai Iskola alkotóinak festményeit ( Vajda Lajos, Vajda Júlia, Anna Margit, Ámos Imre, Korniss Dezső és Bálint Endre), és természetesen a kortársak széles spektrumát.

Képviseltük a magyar fotót és kiemelten a magyar üvegművészetet Miamiban, Palm Sprigsben, Houstonban, Pekingben, Sencsenben és Csunkingban.

Kiállítottunk, illetve művészeti vásárokon vettünk részt Párizsban, Brüsszelben, Kölnben, Bázelben, New Yorkban, Stockholmban és Pekingben számtalan alkalommal.

Az itt bemutatott anyag klasszikus modern és kortárs válogatásból mutat be kínálatot.

Bortnyik Sándor több műve, Uitz Béla, Vajda Lajos, Vajda Júlia, és Jakovits József New Yorkból hazakerült festményei állnak  a fókuszban.

A kortársak közül Fajó János faszobrai, Nádler István, Max Bill művei egészítik ki a képet.

Erre az alkalomra Victor Menshikoff műgyűjtő gazdag anyagából színesítettük a választékot.

A standunkat úgy alakítottuk ki, hogy a főfal mögötti területen böngészni lehet egy raktárterületen is.

Elérhetőségek

2000 Szentendre, Bercsényi u. 4.
+36-30/941-7896 (Erdész László)
+36-30/966-5855 (Ilosvai Magdolna)
https://galleryerdesz.hu/
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram