Faur Zsófi Galéria

A Bartók Béla út egyik ikonikus kiállítóhelyeként a Faur Zsófi Galéria elsődleges célja a hazai kortárs művészet népszerűsítése és beépítése a nemzetközi művészeti szcénába, melyet a külföldi vásárokon történő aktív jelenlétével és a külföldi galériákkal való partnerkapcsolatok kiépítésével kíván elérni.

A galéria egyrészt arra törekszik, hogy minél szélesebb értő közönséget szólítson meg, mivel a műalkotások élő, emberekkel teli, zsibongó térben mutatják meg valódi arcukat; másrészt hogy a galéria egy olyan szellemi és esztétikai közeg, folyton nyüzsgő „kultúrtér” legyen, ahová az emberek újra és újra szívesen térnek vissza.

A 21. század elején a vizuális formák és jelek áradatában csak a professzionális, kortárs művészetet képviselő galéria képes a tájékozódás és a válogatás kapaszkodóit kínálni. A 2001 óta működő Faur Zsófi Galéria és Könyvkiadó küldetése a magyar és nemzetközi kortárs művészeti élvonal képviselete és bemutatása saját, esztétikai és a piac által visszaigazolt befektetési szempontja szerint. A minőség titka a szakértelem, a több mint két évtizednyi tapasztalat és a válogatott kínálat, melyben felismerhetők és azonosíthatók a nyers, ösztönös kreativitás és a magas alkotói színvonal különleges metszéspontjai.

A Faur Zsófi Galéria a kezdetek óta rendszeres kiállítója az Art&Antique képzőművészeti kiállítás és vásárnak, idén is kiemelt standján, a főbejáratnál várja érdeklődőit és a széles nagyközönséget. A standon a galéria által képviselt magyar képzőművészek munkáiból, valamint olyan nemzetközi művészek alkotásaiból - festményeiből, szobraiból, fotóiból - nyújtunk egy sajátos metszetet, akik különböző megközelítéssel, de mind érzékenyen reagálnak az aktuális művészeti kérdésekre.

A galéria által gondozott, immár klasszikus, biztos befektetésnek számító idősebb, lezárt életműveket Haraszty István Édeske, Misch Ádám vagy Lukoviczky Endre válogatott munkái reprezentálják. Az idősebb generációt Végh András, Kováts Albert, Jovián György, illetve a Velencei Biennálén kétízben szereplő, máltai Vince Briffa, míg a fiatal kortárs középgenerációt Benyovszky-Szűcs Domonkos és Szolnoki Szabolcs képviseli. A mai magyar fotográfia emblematikus alkotójaként Dobos Tamás képei lesznek láthatók, akinek a galéria gondozásában nemrég jelent meg W c. albuma is; mellette a tehetséges új generáció megjelenésének is nyújtunk teret Gacsályi Bíborka Lina fotóalapú, grafikus világával. A szobrok, plasztikák iránt érdeklődőket Kiss Dániel márvány, alabástrom és különleges brazildió szobrai, valamint Borkovics Péter és Sipos Balázs üvegművészek alkotásai várják a Faur Zsófi Galéria standján.

Tervezett kiállító művészek:

BENYOVSZKY-SZŰCS Domonkos, BORKOVICS Péter, Vince BRIFFA, DOBOS Tamás, GACSÁLYI Bíborka Lina, HARASZTŸ István Édeske, JOVIÁN György, KOVÁTS Albert, KISS Dániel, LUKOVICZKY  Endre, MISCH Ádám, SIPOS Balázs, SZOLNOKI Szabolcs, VÉGH András.

Elérhetőségek

1114 Budapest, Bartók Béla út 25.
+36-1/209-36-35
info@galeriafaur.hu
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram