Heart and Cherry Limited Editions Galéria

A Heart & Cherry nagy odafigyeléssel, szakmai felkészültséggel és friss szemléletmóddal szervezi kortárs képzőművészeti kiállításait 2020-as alapítása óta. Koncepcióvezérelt és kontextus-tudatos platformot nyújt a művészet legújabb irányzataira, legfrissebb alkotóira nyitott közönségnek és a gyűjtők legújabb generációjának.

A galéria olyan fiatal alkotók bemutatására fókuszál az interdiszciplinaritást előtérbe helyező színes művészeti programjában, akiknek művészetében egyesül a hagyományos művészeti műfajok és művészettörténeti irányzatok időtlenségének tisztelete és a globális művészet progresszív dimenziója.

Az Art & Antik művészeti vásáron három fiatal alkotó munkáihoz nyújt elérési lehetőséget a galéria.

Baráth Áron (1980, Újvidák, Jugoszlávia) a Magyar Képzőművészeti Egyetem Tervezőgrafika szakán végzett 2006-ban. A nemzetközi művészeti színtéren hatalmas népszerűségnek örvendő fiatal alkotó Budapesten él és dolgozik. Absztrakt, a szín és a gesztus uralta, szabad, expresszív program-festményeit különböző méretű ecsetekkel, seprűkkel, szivacsokkal, különböző méretű és formájú spray-kel a műterem padlóján fektetve készíti. Érzelmeinek szenvedélyes kifejeződése a festés automatikus folyamatán keresztül valósul meg. A látszólagos ösztönösségben mégis formaérzék és kompozíciós elv érvényesül. Fontos magángyűjteményekben szerepelnek alkotásai. Kiállításokon rendszeresen szerepek az Egyesület Államokban, Németországban, Lengyelországban, Ausztriában és Belgiumban.

Dukai István (1987, Zenta, Jugoszlávia) grafikusként és vizuális művészként jelenleg Budapesten és Egerben él és dolgozik. Számos európai székhelyű márka vezető grafikusa és művészeti igazgatója. Művészete a geometrikus hagyományokban, a konstruktivizmus filozófiájába, a bauhausban, az op-artban, és a minimal-art-ban gyökerezik. Kompozícióinak alapelve a redukció, amely a természeti elemek geometrikus formákká stilizálódásán, az elektronikus zene repetitív dallamkészletének motívumvilágán, a brutalista építészet esztétizmusán és ezen elemek változatos kombinációs módjain alapul. Művészete olyan alkotókkal rokonítható, mint Victor Vasarelly, Fajó János vagy Frank Stella.

Magyarlaki Bence (1992, Pécs) Párizsban él és dolgozik. 2017-ben diplomázott a londoni Central Saint Martins Képzőművészeti BA szakán. Kiállításai az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Marokkóban, Portugáliában, Törökországban és Ausztráliában voltak. Munkáit jelölték a MullenLowe NOVA Awards (2017) és a The International Takifuji Art Award (2017) díjakra. 2024. márciusában Párizsban nyílik nagy szóló kiállítása.

A szobrászattal, installációval és hanggal foglalkozó képzőművész lágy, képlékeny anyagokra emlékeztető formai világa, izgalmas feszültséget teremtenek a nem hagyományos szobrászati módszerekkel készült alkotásaiban, amelyekhez elsősorban a különböző testekből és tömegekből merít ihletet. Az önmagukba visszahajló, egymást támogató konceptuális felépítmények a szexualitás, az identitás, a hatalom társadalmi szerepköreivel foglalkoznak.

Elérhetőségek

1012 Budapest Mikó utca 3.
+36-20/219-46-24
zitasarvari@gmail.com
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram