Horizont Galéria

A Horizont Galériát 2015-ben alapították Budapesten és rövid idő alatt a fiatal kortárs képzőművészet dinamikus platformjává vált. A galéria kiállítási programjának fókuszában a hazai és a nemzetközi feltörekvő művészet kohéziójának megteremtése áll, elsősorban a festészet, a konceptuális és installációs művészet, valamint az új média területén. 

Amellett persze, hogy a Horizont Galériát azok a fiatal magyar és középgenerációs művészek határozzák meg, akiket képvisel, nagyon gyorsan, dinamikusan és tudatosan fejleszti nemzetközi perspektíváját és kapcsolatait. A galéria számos nemzetközi vásáron mutatkozott már be Európában (Párizs, Milánó, Bécs, Brüsszel). A galéria ambíciózus programjának köszönhetően a kiállítótér profilja 2015 óta gyors evolúción ment keresztül és a Horizont ma már az egyik legbátrabban kísérletező budapesti galéria, ami számos külföldi művész önálló kiállításának adott otthont.

A Horizont vendégkurátorok felkéréseivel is operál, vagyis külsős kurátorokat kér fel arra, hogy kiállításokat hozzanak létre a galéria terében. Ilyen volt például a 2021 decemberében a Kovács Kristóf (Sajnos Gergely) helyszínelő kurátori kutatásainak eredményeképpen bemutatott „Borsón álmodott álmok“ című tárlat is, amely Szilágyi Mária keramikusművész alkotásait mutatta be. A program érdekessége, hogy Szilágyi Mária munkáit használták fel az 1987 és 1999 között forgatott Szomszédok sorozat ikonikus főszereplőjének, Szikszay Etusnak a kellékeiként.

Alapító,  művészeti vezető: ARATÓ Balázs

Nyitva tartás: K-P 14:00 - 18:00

Kiállított művészek: LIZ NIELSEN (USA), VARGA DÓRA (HU), BENCS DÁNIEL (HU), PAUL RIEDMÜLLER (AT),  SZÉLL ÁDÁM (HU), PAPP SÁNDOR DÁVID (HU)

Elérhetőségek

1066 Budapest, Zichy Jenő u. 32.
+36-1/426-58-98
info@horizontgaleria.hu
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram