K Galéria

Budapest belvárosában, az 5. kerületben található galériánk célja közelebb hozni a kortárs magyar képzőművészetet, és az abban alkotó művészeket a hétköznapok embereihez.

„Hiszünk abban, hogy a művészet eszköztára képes leginkább alternatívákat felkínálni, hogy merre vezethet a civilizáció, a társadalom, a közösségek és az egyén útja. A 2020-as években minden szempontból útelágazásokhoz értünk, ahonnan nem feltétlenül folytatható az eddig kitaposott ösvény, így a változás/változtatás szükségessége mindannyiunk közös felelőssége. Ebben az általános lelkiállapotban a művészet feladata, felelőssége és vállalása óriási: megnyugvást adni, vigaszt nyújtani (szinte vallást pótolni), segíteni a megértésben, jogos kritikával élni, felhívni a figyelmet a pusztuló és ezzel párhuzamosan születő értékeke: a Teremtés gesztusának fontosságára.”
Szabó Noémi, művészettörténész nyitóbeszédének részlete (Utak és Elágazások, 60 kortárs képzőművészt felvonultató csoportos kiállítás, K Galéria, 2023. november).

Az Art and Antique 2024 kiállításon bemutatni kívánt képzőművészek és alkotásaik jól tükrözik a K Galéria által képviselt „progresszív figurális” szemléletet.

Kiállított művészek

  • Demcsák Dóra Vanda – AVANDA
  • Esse Bánki Ákos
  • Kadosa Kiss József
  • Szőke Lili
  • Takáts Márton

Elérhetőségek

1053 Budapest, Magyar u. 44.
+36-1/324-3855
info@kgaleria.hu
https://kgaleria.hu
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram