Molnár Ani Galéria

Az idén 15 éves Molnár Ani Galéria egyike a nemzetközi és hazai szinten is legaktívabb magyar galériáknak. Szakmai programjának része, hogy nagy figyelmet fordít az absztrakt és konceptuális művészeti irányzatokban alkotó magyar és külföldi művészek képviseletére. Fontos küldetésének tekinti továbbá azt is, hogy támogassa és képviselje a fiatal feltörekvő generáció tehetséges alkotóit, és platformot teremtsen a kortárs tendenciáknak. A galéria 2024-ben egy új, fontos mérföldkőhöz érkezett, mivel egy új kiállítótérrel bővül: az am projects nevű tér a feltörekvő művészeknek ad bemutatkozási lehetőséget, az első év programja pedig kizárólag a női alkotókat helyezi reflektorfénybe.

Az idei Art and Antique standon a galéria a geometrikus és organikus absztrakció szerteágazó hagyományaiból mutat be egy különleges válogatást az irányzatokat képviselő művészek több generációjának munkásságán keresztül. A nagy geometrikus mesterek mellett – mint Konok Tamás és Haász István – így a közép-, és a fiatal feltörekvő generáció művészei is kiemelt figyelmet kapnak: a 2023-ban Konok-Hetey Díjjal elismert Wolsky András, valamint Sági Gyula is a kiállítók között szerepel. A galéria továbbá először mutatja be hazai vásáron Kovács Zoltán organikus-geometrikus szobrait és Boruzs Ádám techno-geometrikus festményeit. Az organikus absztrakt művészet dimenzióihoz a nemzetközi szcénába is beágyazott Ekrem Yalcindag festményeinek és a fiatal Sallay Dániel szobrainak megismerésével kerülhetnek közelebb.

Az utóbbi évben egyre nagyobb figyelemnek örvend a kerámia médiuma, így az idei vásáron a fiatal feltörekvő Wirth Abigail és a nemzetközileg elismert spanyol művész, Carlos Aires újragondolt „kék-fehér” tányérjai is szerepelni fognak. Folytatva a korábbi együttműködést, idén is az Artcore art-deco bútorai gazdagítják a galéria standját.

Elérhetőségek

1088 Budapest, Bródy Sándor utca 36.
+36-30/300-80-19
info@molnaranigaleria.hu
storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram