TOBE GALLERY & TOBE PROJECT

A TOBE Gallery fókuszában a kortárs fotográfia és a kollázsművészet áll. A galéria 2013 októberében nyílt meg azzal a céllal, hogy teret adjon olyan ibero-amerikai és hazai kortárs alkotók munkáinak bemutatására, akikben a magas művészi minőségre való törekvés kísérletező kedvvel párosul. Már a kezdetektől egy egyedi, megkülönböztethető profil kialakítására törekedett a galéria, így gyorsan meghatározó platformmá fejlődött a magyar fotográfusok számára is. A galéria jelenleg 20 alkotót képvisel, akik között elismert és feltörekvő művészek egyaránt megtalálhatóak.

A TOBE Gallery 2017 novemberében kezdte el működését a Bródy Sándor utcában; az új és nagyobb galériatér lehetőséget ad arra, hogy a külföldi művészek bemutatása a budapesti színtéren még inkább láthatóbbá váljon, de a kortárs magyar fotóművészet nemzetközi kontextusba helyezését is elősegítse. Kiemelt közösségi programjaink: Fotóhónap Fesztivál, Budapest FotóFesztivál, Műtárgyak Éjszakája, Ékszerek Éjszakája, Gallery Weekend Budapest, valamint folyamatos és szoros az együttműködésünk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel. 2015-től számos fontos nemzetközi vásáron (Paris Photo, Unseen Amsterdam, Photo London stb.) és fesztiválon nagy sikerrel vett részt a galéria.

A TOBE Gallery küldetése a fotóművészeti kultúra minél szélesebb körű terjesztése, megismertetése és megszerettetése. Hiszünk benne, hogy a fotográfia egyenrangú partnere bármely más művészeti területnek. Ennek érdekében a TOBE Project nevű kezdeményezésünk évek óta olyan kiállításokat valósít meg, ahol a kortárs képzőművészet több médiuma (festészet, video art, szobrászat stb.) is megjelenik a fotóművészet mellett. Az Art & Antique váráson is ezt szeretnénk erősíteni a standkoncepciónkkal, miszerint a különböző művészeti ágak milyen jól tudnak kommunikálni egymással. A TOBE Project jelenleg két művészt képvisel, de számos alkotóval alakítottunk ki szoros kollaborációt.

Kiállításra kerülő művészek: Gál András, José Luis ChuchiSánchez (VE), Gustavo Blanco-Uribe (VE), Almudena Romero (ES), Jean-François Lepage (FR), Sipos Balázs, Alejandro Vega Beuvrin (VE), illetve fiatal magyar fotóművészek.

Körülbelül 15 alkotás lesz látható a standon, 20 x 20 cm-től egészen 110 x 110 cm-ig különböző méretben, valamint szeretnénk naponta felváltva bemutatni egy tehetséges, fiatal, kortárs magyar fotográfus egy ismert művét.

Elérhetőségek

storelaptop-phonecrossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram